Не говорете, докато се зарежда и не го дръжте включен цяла нощ са

...
Не говорете, докато се зарежда и не го дръжте включен цяла нощ са
Коментари Харесай

5 мита за зареждането на телефоните

" Не говорете, до момента в който се зарежда "  и  " не го дръжте включен цяла нощ "  са единствено част от спазваните сляпо безсмислени рекомендации.

Има правила, свързани с батериите на телефоните, които е добре да се съблюдават, само че и купища клюки, които може умерено да игнорирате, пише Маshable.

С времето батериите са еволюирали толкоз, че през днешния ден е доста по-лесно да се работим с тях и да ги поддържаме, в сравнение с преди 10 - 15 години. Повечето литиево-йонни акумулатори, употребявани от известни марки като Samsung и Apple устоят сред три и пет години, в случай че се грижите вярно за тях.

Ето истината зад 5 огромни мита при зареждането на батериите.

Мит 1. Ползването на друга марка зарядно скапва батерията

Истината: Зарядното устройство от различен производител, въпреки да не е оптималният вид, прави работа. Това, от което би трябвало да се пазите, са фалшификатите.

Мит 2. Не би трябвало да употребявате телефона, до момента в който се зарежда

Истината: Използвайте го колкото си желаете, стига да не е със подозрително зарядно.

Този мит се базира на няколко случая. В един от тях през 2013г. iPhone гръмва в ръцете на стюардеса на борда на полет. Причината се оказва несъвместимо зарядно. Някои от производителите на смарт телефони и таблети са пуснали описи с утвърдени зарядни устройства на други компании.

Мит 3. Не би трябвало да го оставяте да се зарежда цяла нощ

Истината: Телефоните са по-умни, в сравнение с си мислим. При постигане на потенциала те приключват зареждането. Батерията в този миг въобще не се употребява. Но е добре да се има поради, че оптимално за удължение на живота на батерията е да се зарежда сред 40-80%. Така се пестят циклите на зареждане.

Мит 4. Няма потребност да изключвате телефона

Истината: Макар да е машина, телефонът също има потребност от отмора понякога. За да увеличите живота на батерията е добре да го изключвате от време на време, да вземем за пример преди лягане. Добре е това да се прави един път седмично, предлагат специалисти на Apple.

Мит 5. Не зареждайте телефона, до момента в който батерията не падне напълно

Истината: В предишното най-използваният тип акумулатори бяха никел-кадмиеви - тогава правилото е имало смисъл. В днешно време използваме литиево-йонни акумулатори, при които това не важи. Даже в противен случай, целесъобразно е да се зареждат колкото се може по-често, на по-кратки шпации, да вземем за пример всеки ден. 

 

Трафик Нюз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР